Meny Stäng

SPOTS

Varbergs skateboardarena – Breared.
Vår egna utomhuspark. Tillsammans med bryggeriet och tack vare sparbanksstiftelsen i Varberg så har vi byggt vår skatepark. Parken är ca 1800 kvm stor och innehåller allt man kan önska. En stor bowl, en riktigt rolig snakerun, en mini bowl, två street ytor och massor av flow. Parken har byggts i sektioner, där den sista sektionen blir klar juni 2021.

I parken är det endast tillåtet att åka skateboard. Då vi driver och sköter parken helt på egen hand ser vi gärna att återkommande besökare stödjer oss genom att bli sommarmedlemmar i klubben.
Swish 50 kr per år (eller mer) till 1235052675

Adress: Klapperstensgatan 3, 432 38 Varberg
Belysning: Ja, tom kl 22.


Rampen i stan – Sjöallen.
Rampen är föringsbyggd ihop med bryggeriet. Sommaren 2020 fick ytan nytt och fräscht åklager. En riktigt rejäl ramp med olika höjder placerad mitt i Varberg stad. Endast skateboard är tillåtet.

Adress: Sjöallén, 432 44 Varberg
Belysning: Nej.


Håsten
En mindre streetpark och ”pump-track” stod färdig i Januari 2021 på Håstens friluftsområde i Varberg. En mysig lite park som bekostats av Varbergs kommun och byggts av Bryggeriet. Parken ligger i anslutning till en sk utflyktslekpark.

Adress: Simhallsgatan 3, 432 32 Varberg
Belysning: Ja


Surfers miniramp
Egentligen borde den inte vara med på listan, men då denna ramp betytt så otroligt mycket för skaten i Varberg så vill vi nämna den – innan det tog fart med skate i Varberg var det denna ramp samlingspunkten för skaten och det var runt denna ramp som Varbergs skateboardklubb föddes. Rampen som bara är 3,60 bredd och 1,05 hög fick ny åkyta 2020 och är byggd av Surfers. Du hittar den på Surfers center i Apelviken och så länge du åker skateboard är du välkommen att åka. Inte mycket som slår en kvällssesssion här när solen sänker sig i havet.

Adress: Tångkörarvägen 17, 432 54 Varberg
Belysning: Nej


Varbergs Skatepark – klar våren 2022
Ja, det är sant. Varbergs kommun kommer att bygga en ny skatepark intill påskbergsskolan mitt inne i centrala Varberg. Klubben har varit med sedan dag ett i projekteringen av parken. Vi kommer att dela bilder/filmer från projektet när det fortlöper. Tillsvidare finns det en del info på denna länk >>>